Skip navigation
Uutisia / 23 kesä 2021

Ny webbplats för Minimoj

Cloud Nine och TenFifty har tillsammans lanserat Minimoj.se – en samlingssite för barnprodukter från populära butiker online.

<a href="https://minimoj.se/" target="_blank">Minimoj.se</a> kan beskrivas som en mix mellan en jämförelsesite och webbutik för barnprodukter. Med ett snyggt och lättnavigerat användargränssnitt och en prestanda snabb som blixten, hjälper Minimoj sina besökare att hitta allt för barn till bästa pris på ett och samma ställe. Att en del av varje köp dessutom går till välgörenhet är pricken över i:et.

Webbplats Minimoj.se

När Minimojs grundare inledde dialog med Cloud Nine fanns redan en tydlig idé kring vad de ville uppnå med den nya plattformen. På så sätt kunde projektet startas upp snabbt och inom loppet av en månad hade vi på Cloud Nine tagit fram en ny styleguide, koncept och design för hela Minimoj. Designmässigt valdes ett lekfullt manéer för att särskilja oss från dagens e-handlare. Under mars 2021 påbörjades utvecklingsarbetet där vi valde Contentful som CMS. Därefter byggdes frontendapplikationen med NextJS (React), Typescript och modulerad CSS (SCSS i koden). Minimoj är ett av de större kundprojekt där vi valt att gå ifrån Redux för att istället använda oss av React Context och React-Query – ett val som uppskattats av våra webbutvecklare. Hämtning av data görs via anrop mot två separata APIer, dels Contentful som använder GraphQL samt ett REST API där produktdata hämtas.

Minimoj.se produktsida

Projektets huvudfokus var att bygga en stabil och snabb site med ett snyggt och inbjudande UX som är enkelt för användaren att förstå, samt ett lättbegripligt backoffice för de som administrerar innehållet. Viktigt var även <a href="https://tenfifty.io/sv/home-svenska/" target="_blank">TenFiftys</a> arbete med att berika feed-datan för att bättre kunna presentera produkterna på Minimoj.se. Här fanns en stor utmaning i att datan skiljde sig mycket åt mellan de olika siterna. Minimoj har här själva gjort en stor insats i att harmonisera till exempel storlekar och färger. Även SEO är en viktig ingrediens i projektet där SEO-byrån <a href="https://vaning18.se/" target="_blank">Våning18</a> utfört ett strålande jobb tillsammans med oss. För att säkra kvalitén tog vi hjälp av test-byrån <a href="https://www.unicus.com/sv/" target="_blank">Unicus</a>, som även de gjorde ett mycket bra jobb.

"Det här är ett av mina absoluta favoritprojekt. Vi var verkligen ett sammansvetsat team under hela resans gång och allt har känts enkelt. När dessutom alla är nöjda med resultatet, kan man bara vara stolt", säger Moa Eriksson, Projektledare på Cloud Nine.

Varmt välkommen att besöka Minimoj.se!

Det har varit en ren fröjd att samarbeta med Cloud Nine. Nivån av kompetens och service gav oss som kund en trygg känsla av att vårt projekt kommer att landa i mål

Latif MohammedBeställare, Minimoj

Lisää kiinnostavaa luettavaa