Skip navigation
Uutisia / 23 maalis 2021

Diös i förnyat utseende

Cloud Nine har gett Diös Fastigheters webbplats ett nytt utseende med optimerad användarupplevelse och ökad tillgänglighet som tillgodoser samtliga målgrupper.

<a href="https://www.dios.se/" target="_blank">Diös</a> är ett av Sveriges största fastighetsbolag och ägare av lokaler och privata hyresfastigheter i norra Sverige, från Gävle till Luleå. Fastighetsbolaget har en stark position på marknaden och betydande inflytande i frågor rörande stadsutveckling, bostadsprojekt och gallerior.

Samarbetet med Cloud Nine inleddes 2017 när byrån tilldelades förtroendet att ta fram Diös nya webbplats. Resultatet blev en webbplats som speglade bolagets företagskultur och ledord; enkla, nära och aktiva. Projektet innefattade även att bygga digitala årsredovisningsmallar och inloggat läge (Mina Sidor) för att underlätta support och övrig kontakt mellan hyresgäst och hyresvärd.

Diös hemsidaDiös.se innan 2020

Nytt webbprojekt gav Diös ett ansiktslyft

Under 2020 tog Diös ett nytt grafiskt omtag i en ljusare färgpalett som Cloud Nine implementerat digitalt. Målet med diös.se är att öka antalet nya kunder, attrahera investerare och göra det enklare för befintliga kunder att komma i kontakt med och ta del av information om Diös. Ett tilltalande UX samt SEO-optimerat innehåll har därför varit en central del av projektet för att besökaren med enkelhet ska hitta rätt.

Diös nya hemsidaStartsidan på nya diös.se tillogodoser de primära målgrupperna

Utifrån den grafiska profilen tog Cloud Nine fram ett designförslag baserat på önskemål från kund, insikter från Google Analytics samt byråns egna förbättringsförslag. För att tillgodose Diös två största målgrupper; kommersiella fastigheter och privata hyresgäster, byggdes en tvådelad hero-yta på startsidan. Dessutom fick artikelblocken ny design för bättre läsbarhet, en integrerad instagramsnurra som visar Diös senaste utvalda inlägg samt en renodlad meny och lättare footer.

Lediga lokaler på diös.seStora objektskort och karta för bättre översikt

Under Lediga lokaler/lediga bostäder har objektskorten givits mer utrymme för att besökaren redan på översiktssidan ska se mer av objektet. Ingångarna till de olika städerna under Våra städer gjordes tydligare och mer attraktiva och under respektive stad optimerades designen efter användarens behov. För att underlätta redakörstarbetet har oanvända element lyfts bort.

Diös.se ligger på den senaste versionen av EPiserver CMS och är således byggd på .NET. Självklart med en responsiv design som fungerar lika bra på mobilen som på plattan. Webbplatsen har ungefär lika många besökare från mobilen som via datorn så design och funktioner är optimerade för respektive skärmstorlek. Välkommen att besöka <a href="https://www.dios.se/" target="_blank">diös.se</a>!

Mobilvyer diös.seSjälvklart har webbplatsen en responsiv design med optimerat utseende och funktioner för alla typer av skärmstorlekar

/Moa Eriksson, Projektledare

Har du en digital utmaning och behöver hjälp eller önskar rådgivning kring digitala lösningar? Kontakta Johan Cassel, Försäljningschef, på 070-494 24 60 eller <a href="mailto:johan.cassel@cloudnine.se">johan.cassel@cloudnine.se</a>

Lisää kiinnostavaa luettavaa