Skip navigation
Uutisia / 20 touko 2021

Ny global site för Permobil

Teknikbolaget Permobil lanserar en ny global webbplats tillsammans med Cloud Nine. På fyra månader lyckades arbetsgruppen om 30 personer globalt lansera i ca 20 länder.

Permobil ägs sedan 2013 av Wallenbergkontrollerade Patricia Industries vilket föranlett en global expansion via uppköp i snabb takt. Behovet av en representativ digital närvaro har därmed ökat i takt med att bolagsfamiljens växt.

Idag är Permobil ett stolt svenskt teknikbolag som erbjuder några av världens främsta hjälpmedel för personer med funktionsvariationer. Det är allt från elektriska rullstolar till extremt lätta manuella rullstolar, avancerade dynor och elektriska drivaggregat. Permobils ambition är att bli världsledande inom denna kategori av komplexa produkter, och är redan på god väg.

Den nya lösningen som Cloud Nine byggt är implementerad på Umbraco. Designen är gjord i samarbete med Permobils globala branding team som parallellt med siten lanserat ett nytt globalt manér. Huvudfokus har varit på att presentera användarna, produkter och tjänster. Med en design som vågar ta plats har vi lyckats förmedla dessa tre områden i ett modernt och intuitivt gränssnitt.

“Det har varit ett väldigt utmanande projekt där vi på Cloud Nine tillsammans med Permobils globala team fått anstränga oss till max för att lyckas sjösätta siten i tid och på budget. Siten är dessutom state of the art vad gäller modern webbdesign och tillgänglighet”, kommenterar Fredrik Söderblom, Teamlead på Cloud Nine.

Besök gärna permobil.com.

Lisää kiinnostavaa luettavaa