Skip navigation

Optimizely CMS

Där allt började.

Optimizely kombinerar ett kraftfullt blockbaserat CMS med integrerad personalisering, optimering och robust e-handel. Plattformen passar utmärkt för stora, komplexa webblösningar med avancerade rättighetsstrukturer och flerspråkighet.

När Cloud Nine grundades var Episerver det helt dominerande CMS:et på den svenska marknaden. Framför allt på stora innehållsrika webbplatser och intranät, där man var beroende av robust innehållshantering och även hade många redaktörer med olika rättighetsnivåer att ta hänsyn till. Med tiden har Episerver utvecklats till en komplett modern molnbaserad Digital Experience Plattform för alla typer av webbpublicering inklusive e-handel. 2020 köpte Episerver optimeringsplattformen Optimizely, och valde 2021 att byta namn på hela plattformen, där Optimizely numera är en integrerad del.

Evolution men fortfarande .NET

Cloud Nine var från starten 1999 helt fokuserade på Episerver, delvis beroende på att kodbasen byggde på Microsofts teknik, vilket passade utvecklarna. 2002 kom så version 4.0, vilket var ett av de första kommersiella CMS:en som byggde på .NET. Genom uppköp och vidareutveckling byggdes plattformen successivt ut till den fullfjädrade DXP den är idag.

Optimal upplevelse genom integrerat testverktyg

Optimizely kombinerar ett kraftfullt blockbaserat CMS med integrerad personalisering, optimering och robust e-handel. Plattformen passar utmärkt för stora, komplexa webblösningar med avancerade rättighetsstrukturer och flerspråkighet. Det finns inbyggd kampanjhantering och publicering till andra kanaler och förstås marknadsledande A/B-testning som kan tillämpas på alla beröringspunkter mot kund. Allt för att garantera bästa kundupplevelsen och högst konverteringsgrad.

Nyfiken på vad vi kan uppnå tillsammans?

Boka ett möte med Micke Östling, KAM på Cloud Nine.