Skip navigation
Insikter / 01 jan 2023

Guide: Välj rätt e-handelsplattform

I den ständigt föränderliga världen av e-handel är det avgörande att välja rätt plattform för ett företags onlineframgång. Den här guiden jämför fyra framstående e-handelsplattformar – Norce, Bizzkit, Shopify, Centra och Litium – var och en erbjuder unika funktioner anpassade för olika företagsbehov när man ska bygga e-handel. Från composable och headless designlösningar till skalbarhet och globaliseringskapaciteter utforskar vi de viktigaste aspekterna som gör dessa plattformar framstående i den konkurrenskraftiga e-handelsarenan.

NORCE

Norce är en nordisk ledare inom att tillhandahålla mjukvarutjänster (SaaS) för digital handel. Den är utformad för att möta behoven hos återförsäljare, varumärken och B2B-kunder och erbjuder kraftfulla verktyg för tillväxt och omvandling av digital handel. Plattformen är känd för sin komponerbara arkitektur, öppna API-först-ansats och molnbaserade erbjudanden, vilka är integrerade delar av dess "True SaaS"-karaktär.

Norce's viktigaste funktioner inkluderar:

1. Composable och Headless Design: Norce Commerce möjliggör full integration med befintliga system som ERP, CRM, WMS, POS och olika leverantörers system.

2. Kraftfull B2B-Funktionalitet: Kundunika priser, volymbaserad prissättning och komplexa affärsmodeller stöds.

3. Avancerad Prissättnings- och Kampanjlogik: Norce Pricing erbjuder avancerade möjligheter för prisoptimering och kampanjhantering.

4. Integrerad Produktinformationshantering (PIM): Norce PIM hanterar stora sortiment med automatisering och stöd för avancerade produktstrukturer.

5. Skalbarhet och Molnhosting: True SaaS-plattform för hög tillgänglighet och skalbarhet.

6. Omnichannel- och Multi-Marknadskapaciteter: Stöd för sömlös integration av online- och offline-försäljningskanaler samt multi-marknad och multi-varumärkesstruktur.

7. Partner Nätverk: Norce's affärsmodell inkluderar ett starkt nätverk av digitala byråer, som bidrar till skapandet av försäljning och effektiva e-handelslösningar för kunder.

Norces tillvägagångssätt för digital handel är skräddarsytt för att stärka företag med avancerade behov genom branschledande teknologi och strategiska partnerskap för kontinuerlig innovation.

BIZZKIT

Bizzkit är en e-handelsplattform utvecklad av Hesehus och erbjuder avancerade och flexibla e-handelslösningar. Den har varit under utveckling i över 16 år och har etablerat sig som en av de tre mest använda e-handelsplattformarna i Danmark.

Bizzkits viktigaste funktioner inkluderar:

1. Composable Commerce: Anpassningsbar och flexibel arkitektur möjliggör integration av nya unika funktioner och andra system.

2. Produktinformationshantering (PIM): Enkelhet och skalbarhet för hantering av nya produktkategorier och kampanjer.

3. Digitalt Tillgångshantering (DAM): Centralisering av lagring och hantering av digitala material.

4. Innehållshanteringssystem (CMS): Skräddarsytt för e-handel med funktioner för kampanjhantering och riktning mot kunder.

5. E-handelssökning: Förbättrar webbplatssökningen för snabbare och mer relevant kundinteraktion.

6. Headless E-Handel: Fokus på separation av front-end och back-end för ökad flexibilitet.

7. Molnteknologi: Robust molnteknologi för driftsäkerhet och datasäkerhet.

8. Flexibla Prismodeller: Olika versioner som tillgodoser olika behov och budgetar för företag.

Bizzkits kontinuerliga expansion och uppdateringar, tillsammans med dess starka grund inom molnteknologi och huvudlös handel, gör det till ett lockande val för företag som vill skapa eller förbättra sin e-handelsnärvaro.

SHOPIFY

Shopify är en populär e-handelsplattform som möjliggör skapandet och hanteringen av onlinebutiker för företag i olika storlekar. Den är användarvänlig och riktar sig till entreprenörer med begränsad teknisk expertis.

Shopifys viktigaste funktioner:

1. Enkel Installation och Användning: Känd för sin enkelhet och användarvänlighet.

2. Tillförlitlighet: Pålitlig driftstid och snabba laddningstider.

3. Försäljning på Flera Kanaler: Möjliggör försäljning på olika kanaler, inklusive sociala medieplattformar och online-marknadsplatser.

4. Anpassningsbara Teman och Appar: Utbud av teman och appar för att anpassa utseendet och funktionaliteten av butiken.

5. Betalsystem: Egen betalningsleverantör för acceptans av olika betalningsmetoder.

6. SEO- och Marknadsföringsverktyg: Verktyg och appar för förbättrad sökmotoroptimering och marknadsföring.

7. Säkerhet och Säkerhetskopior: Hanterar säkerhetsaspekter, men kräver eventuellt tredjepartsappar för backup.

Sammanfattningsvis är Shopify en användarvänlig plattform med omfattande verktyg och funktioner för e-handel.

CENTRA

Centra är en "headless", API-först SaaS e-handelsplattform speciellt utformad för globala mode- och livsstilsmärken, med fokus på Direct-to-Consumer (D2C) och digitala grossistaffärsmodeller.

Centras nyckelaspekter inkluderar:

1. Modefokuserad handel: Anpassad för mode- och livsstilsprodukter med stöd för D2C och digital grossist.

2. Multikanalskapacitet: Stöd för online-flaggskeppsbutiker och B2B-showrooms för omfattande digital handelsstrategi.

3. Globala operationer: Effektiv hantering av globala e-handelsoperationer med stöd för flera marknader, språk, valutor och lager.

4. Headless och versionlös SaaS: Alltid uppdaterad med snabba laddningstider och effektiv SEO genom Jamstack-arkitekturen.

5. SEO och prestanda: Snabba laddningstider och effektiv SEO.

6. Skalbarhet: Hanterar stora volymer och rymmer tillväxten genom effektiv NoSQL-databasarkitektur.

7. Användarvänlighet och support: Användarvänlig med positiv feedback om support, även om vissa funktioner kan förbättras.

8. Integrationer och flexibilitet: Breda integrationer med olika system och API-först-ansats för sömlös integration.

Centra stärker mode- och livsstilsmärken med global räckvidd och fokus på skalbarhet, prestanda och användarvänlighet.

LITIUM

Litium är en skalbar digital e-handelsplattform utformad för både B2B- och B2C-företag, känd för sin flexibilitet och tillväxtinriktade funktioner.

Litiums nyckelaspekter inkluderar:

1. Snabb och flexibel e-handel: Molnbaserad plattform för engagerande kundupplevelser och global skalbarhet.

2. Globalisering och kampanjhantering: Stöd för expansion till nya marknader och hantering av försäljning och marknadsföring över flera kanaler.

3. Headless-ansats: Flexibilitet genom distribution av allt innehåll via API:er för justeringar av gränssnitt och innehåll utan ömsesidiga påverkningar.

4. Komplett affärsmodell: Tillväxtbaserad affärsmodell som skalar med användning och försäljning genererade genom plattformen.

5. Kundframgång och support: Fokus på support och träning för att optimera användningen av plattformen.

6. B2B, B2C och B2B2C-funktioner: Anpassad för olika affärsmodeller med hantering av prislistor, ordering och produktkonfigurationer.

7. Litium CMS och PIM: Inriktad på att skapa idealiska kundupplevelser och hantering av produktens synlighet online.

8. Skalbar för tillväxt: Hanterar stora volymer och försäljningstoppar för växande företag med flexibilitet att anpassa plattformen.

Litium, ursprungligen från Skandinavien, betjänar kunder över hela världen med tonvikt på snabbhet, flexibilitet och kapacitet för tillväxt inom den digitala handelslandskapet.

När företag navigerar genom de komplexiteter som digital handel innebär blir valet av rätt e-handelsplattform avgörande för deras onlineframgång. Oavsett om det är Norces avancerade funktioner, Bizzkits anpassningsförmåga, Shopifys användarvänlighet, Centras modefokuserade strategi eller Litiums skalbarhet, har varje plattform sina egna fördelar att erbjuda. Förståelsen för dessa nyanser är avgörande för företag som siktar på att etablera en robust och konkurrenskraftig online-närvaro.

För personlig vägledning anpassad efter dina affärsbehov, kontakta oss direkt så kommer våra experter att guida dig genom valet till den bästa e-handelsplattformen.

Mer intresseant läsning

Read Article
Nyheter / 14 nov 2018

5 principer till effektivt, digitalt affärsmannaskap med webbanalys

Read Article
Insikter / 21 apr 2020

Cloud Nine förklarar headless: Är headless rätt för min webbplats?

Read Article
Insikter / 31 jan 2024

Trender inom e-handel 2024