Skip navigation
Nyheter / 26 feb 2020

Från praktikant till anställd frontendutvecklare

Mitt namn är Stavros Tsirlidis och jag tänkte berätta lite om den resa jag har gjort på Cloud Nine – från praktikant till anställd.

Min dröm var alltid att jobba med något kreativt, skapad för att skapa är ord som jag tror på. Men varför just gränssnittsutveckling? Kombinationen av mitt tekniska och grafiska intresse passade in perfekt i yrkesrollen. Jag hade en önskan om att programmera och samtidigt kunna påverka den grafiska delen som användaren ser.

Jag gav mig på en tvåårig utbildning på KYH som i slutet innefattar en praktikperiod. Redan i början av min utbildning sneglade jag på Cloud Nine. Jag hade bland annat hört från en god vän, som då jobbade på Cloud Nine, att företaget var bra och att de hade en grym företagskultur. Jag bestämde mig för att söka praktikplats hos Cloud Nine.

Jag skickade iväg min ansökan och blev snart kallad på intervju. Vid intervjun kändes allt perfekt. Jag fick med mig ett arbetsprov vilket kändes tryggt. Känslan sade mig att det här företaget vet vad de vill ha, de har en god plan för den de tar in och vad de vill få ut av praktikanten.

“Alla intressanta kandidater får göra arbetsprovet. Vi skiljer inte på anställd och praktikant, du kommer också få jobba i skarpa projekt. Den enda skillnaden är att du kommer att få mer tid på dig att lösa saker och ting. Du får också möjlighet till handledning varje dag”, fick jag höra från Cloud Nines rekryterare, Emma.

Det kändes professionellt, seriöst och väldigt tryggt. Min sista perfekta pusselbit för att uppnå mitt mål fanns precis framför mig. Nu var det upp till mig att greppa tag i den och placera den rätt. Jag gjorde arbetsprovet och kallades på ännu en intervju där jag fick träffa en teamledare. Även denna gång kändes allt mycket bra.

Utvecklare på Cloud Nine

Jag fick praktikplatsen! Och så var det dags att börja. Efter en mycket bra introduktionsvecka var min utvecklingsmiljö riggad och jag var i gång med mitt första skarpa case. Det var ändå lite pirrigt i början. Jag ville inte göra några fel och jag ville prestera på topp. Vågar man fråga, tänk om frågan är dum? Jag vill inte fråga för mycket, jag vill visa att jag kan. Min handledare, Jan, gav mig det bästa tipset. De som klarar sig bäst är de som vågar fråga.

Jag började fråga mer och mer och fick alltid hjälp med ett leende på läpparna, från alla. Många gånger insåg jag att frågorna som jag ställde även var bra för mina framtida kollegor. De lärde sig också och om inte så fick de i alla fall repetition på något, win win!

Jag hade fått höra från andra att det kan vara stressigt att jobba på byrå, och att man måste ha många bollar i luften samtidigt. Perfekt tänkte jag, här kommer jag lära mig mycket, slänga mig ut på djupt vatten. Det är där lär jag mig att simma bäst. Från min idrottsbakgrund hade jag lärt mig att det inte finns någon lätt väg för att bli riktigt bra på något. Man måste utmana sig själv, möta det svåraste motståndet och se varje motgång som en vinst som man lär sig något av. Belöningen blir då extra rolig när man väl lyckas. Särskilt när man lyckas tillsammans!

Mitt mål var att komma hem varje dag och känna att jag lärt mig något nytt, har uppfyllt en funktion på företaget och samtidigt haft kul. På Cloud Nine får jag som ett litet barn som köpt ett kinderägg alla dessa tre önskningar uppfyllda varje dag. På köpet får jag även massor med trevliga kollegor som tillsammans skapar trevliga stunder. FIFA-spel, fredagsmys, frukost, sportaktiviteter, musik och massor med andra roliga event som stärker teamet.

Företagskulturen som min vän pratade om stämmer verkligen. Min sista pusselbit är nu på sin plats. Anställningsavtalet är påskrivet och jag ser fram emot att fortsätta jobba med mina härliga kollegor i utmanande och roliga projekt!

Vill du också göra din praktik på Cloud Nine i höst? Läs mer och ansök <a href="https://jobb.cloudnine.se/jobs/1293-praktik-exjobb-hostterminen-2020" target="_blank">här</a>.

Mer intresseant läsning