Skip navigation
Nyheter / 21 mar 2018

Cloud Nines UX-lead blir kursansvarig på Berghs

_I början av året blev jag tillfrågad om att bli kursansvarig, tillsammans med Anette Lovas och Johan Björnsrud, för kursen Digital Design på <a href="https://www.berghs.se/" target="blank">Berghs School of Communication</a>. Superkul tyckte jag!

Kursen är på heltid och riktar sig till yrkesverksamma personer som vill utvecklas inom det digitala. Klassen består av 12 glada kreatörer och många har en bakgrund inom print. Under 12 veckor kommer klassen att göra research, genomföra intervjuer, iterera, testa, prototypa och designa – lära sig att gå från problemställning till digital lösning.

Jag fick frågan: vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs? Det finns många svar på den frågan men skulle kunna sammanfatta det med följande: Det är väldigt roligt att utmana mig själv genom att bli utmanad av andra. Det finns lika många viljor/erfarenheter i ett rum som det finns personer. Alla ser världen på olika sätt och mitt mål är att hitta en röd tråd som syr ihop säcken.

Alla i klassen har mycket att lära varandra och är grymma inom sitt skrå. Jag tror att jag kommer lära mig minst lika mycket av dem som de kommer lära sig av mig. Helt enkelt en win-win situation.

Kort om kursen: Digital design – Berghs Upgrade

Bli en digital designer på 12 veckor! Med användaren i fokus gör du en djupdykning i den digitala världen. På denna intensiva heltidsutbildning lär du dig gränssnittsdesign för både webb och smarta telefoner. Stort fokus kommer ligga på både de strategiska, teoretiska delarna såväl som de estetiska, hantverksmässiga och tekniska sidorna av arbetet.

Läs mer om kursen <a href="https://www.berghs.se/kurs/digital-design-professional-dagtid-heltid/" target="_blank">här</a>!

Camilla Sundberg, UX-lead på Cloud Nine

Mer intresseant läsning