Nyheter / 16 maj 2018

Min praktik som gränssnittsutvecklare på Cloud Nine

Jag heter Joanna Högberg och gör just nu min praktik inom frontend-utveckling på Cloud Nine. Mitt intresse för gränssnittsutveckling väcktes under mina år inom E-Commerce och retailbranschen. Efter två distanskurser i webbteknik visste jag att jag hittat rätt och sökte då in till Nackademins utbildning Frontend-utvecklare. När jag inte sitter djupt insjunken i kod trivs jag bra ute i naturen med min hund eller med att utforska Stockholms landsvägar på min cykel.

Jag kom i kontakt med Cloud Nine via företagets rekryterare, Malin, som väckte mitt intresse för just dem. Att hitta rätt är inte lätt i djungeln av företag, men redan vid första mötet kändes det som ett ställe jag skulle kunna trivas på. Jag fick då även träffa en av Cloud Nines gränssnittsutvecklare. Efter ett tech-test fick jag senare träffa min blivande handledare som även återkopplade med en väldigt utförlig feedback för mitt test, vilket kändes betydelsefullt då jag hela tiden strävar efter att lära mig mer och utvecklas framåt.

NIK 3869

Då detta var min sista LIA kände jag att jag ville utmanas för att verkligen få lära mig så mycket som möjligt samt utveckla mina färdigheter inom gränssnittsutveckling. Redan första veckan kastades jag in i ett skarpt projekt. Det kändes både spännande och lite läskigt, men jag har under hela min tid haft ett fantastiskt stöd från min handledare som noga gått igenom, de för mig, nya teknikerna och metoderna vi arbetat efter. Att dela med sig av kunskap och idéer är en mentalitet som genomsyras hos företagets anställda. Behöver man hjälp har det alltid funnits någon som tagit sig tid och jag har aldrig behövt känna att någon fråga varit för dum.

Varje vecka har min handledare och jag haft avstämning där vi gått igenom hur veckan gått samt om det varit några funderingar eller om jag behövde ventilera något. Detta har bidragit till en stärkt kontakt oss emellan men även till att få mig att känna mig trygg i att utmana mig själv.

Cloud Nine Budapest

Cloud Nine har idag runt 60 anställda och min uppfattning är att de lyckats bra med att hitta en mix av personligheter och individer med olika kunskaper som tillsammans bygger upp starka team och skapar en härlig atmosfär. De arbetar mycket med teambuilding genom olika aktiviteter och värdegrunden “Alla skall med” bidrar till att man även som praktikant känner sig inkluderad och som en i teamet.

Jag känner nu när jag går mot slutet av min LIA att jag är tacksam över att jag fick chansen att komma just till Cloud Nine då jag tar med kunskaper om, för mig, nya tekniker och arbetssätt men även nya vänner.

Mina framtida mål är att få ingå i ett fantastiskt team, arbeta i projekt jag kan känna mig stolt över och få möjligheten att utvecklas. Hos Cloud Nine har jag fått möjligheten att få känna på dessa och det känns otroligt kul att jag till hösten 2018 kommer att fortsätta min tid hos dem men inte som praktikant utan som anställd. Jag kan varmt rekommendera en praktik hos Cloud Nine!

/Joanna