Skip navigation
News / 21 Jan 2019

Nytt år, nya kläder - Cloud Nine lanserar ny site

Digitalbyrån Cloud Nine lanserar ny site och presenterar ett utseende som flirtar med 90-talet. Stockholmsbyrån designar och utvecklar digitala lösningar åt företag och organisationer, och är angelägna om att leda sina kunder mot visuell differentiering. Med den nya hemsidan, lever de nu som de lär.

Den gamla siten

Cloud Nines gamla webbplats var en enkel site byggd på Wordpress som höll ett avskalat och rent formspråk. Med uppfattningen om att flertalet aktörer inom byråbranschen tenderar att se snarlika ut, var det dags för Cloud Nine att skapa någonting nytt. c9-old

Jag tog bort logotypen från vår och några konkurrenters hemsidor och lät en testgrupp gissa vilken site som tillhörde vilket företag. Resultatet blev, som förväntat, inte strålande då många hade svårt att urskilja siteägarna. Det blev väldigt tydligt att det var dags för oss att bygga om”, kommenterar Camilla Sundberg, Creative Director på Cloud Nine.

Nytt år, nya kläder

I samband med det nya året var det dags att byta kostym, och valet föll på en kornblå, skräddarsydd sådan - nya cloudnine.se. c9-new

Med ett team på tre frontendutvecklare var målet att bygga en supersnabb site med cutting edge-teknik. Hemsidan byggdes med server-renderad React-kod med GatsbyJS, tillsammans med CMSet Contentfuls GraphQL-api.

Att jobba med de senaste frontend-verktygen bidrog till en kreativ och spännande utvecklingsprocess”, kommenterar frontendutvecklaren Alexander Järnehall.

Förutom teknisk spets har sidan fått ett uppsving på flera plan. En blå tråd genomsyrar allt ifrån uppdaterat innehåll, porträttbilder på medarbetarna, smidiga kontaktformulär och visuellt tilltalande casefilmer.

Jag ville att porträttbilderna på mina medarbetare skulle kännas personliga, men också spegla vår härliga kontorsmiljö med all spännande konst” David Aler, strateg och fotograf.

Nya cloudnine.se är en flirt med 90-talet då klarblåa länkar tog besökaren från ett till ett annat. Idag är vi som webbyrå länken mellan kundens affärsmål och slutanvändaren.

Camilla SundbergCreative Director, Cloud Nine

More interesting news