Skip navigation
News / 05 Sep 2019

En dag på jobbet som .NET-utvecklare

Mitt namn är Gonzalo Fuentes och jag tänkte dela med mig av hur det är att arbeta i min roll som .NET-utvecklare på Cloud Nine. Jag började här som praktikant 2017 i samband med mina YH-studier. Här på Cloud Nine fick jag prova på att jobba med olika områden inom webbutveckling.

08:30 - Min arbetsdag börjar

Jag gillar att komma in lite tidigare på morgonen när det är få människor på kontoret. Under den här tiden passar jag på att svara på mina supportärenden, kolla mejlen och ta det lite lugnt.

09:00 - Stand-up med teamet

När teamet är samlat närmar vi oss stand-up, men först hämtar vi gott kaffe från baristan som är ett populärt tillhåll under morgonen och eftermiddagen.

På vår stand-up berättar varje team-medlem om vad som står på agendan för veckan. Här passar man på att dela med sig av de problem man stött på under föregående vecka och kollar ifall några andra i teamet har tid för stöttning. Eftersom vi jobbar i olika projekt så är det kul att höra hur det går för mina kollegor i deras projekt. Oftast får man under veckans gång hjälpa till i andra projekt, vilket bidrar till att man får en bättre och mer övergripande koll över Cloud Nines alla projekt.

09:30 - Projekttid

Nu sätter jag igång med dagens projekt. Ibland innebär det att ta kontakt med kund men oftast är det projektledaren som tar det ansvaret. Dagens uppgifter finns samlade i Jira, ett verktyg som vi använder oss av för projekt- och ärendehantering där vi dokumenterar, prioriterar och organiserar våra ärenden.

gonzalo-blogginlägg

Jag jobbar mycket med Litiums CMS och just nu utvecklar vi en B2B e-handelssida. Jag sitter mycket med att utveckla affärsregler och komponenter till sidan för att enkelt och dynamiskt skapa olika typer av sidor.

C# är kodspråket jag primärt jobbar med men det händer att jag gör lite av varje. Till exempel fick jag uppgiften att styla om en komponent och fick därmed sätta mig in i CSS och React komponent.

12:00 - Lunch

Jag går ofta ut och lunchar med kollegor och ibland även med vänner som jobbar i närheten. Det finns många uteserveringar att äta på och nästan alla typer av kök finns på gångavstånd från vårt kontor.

På min fritid gillar jag att spela gitarr och är därför med i Cloud Nines reggeaband som gitarrist. Vi repar tillsammans på onsdagar under lunchtimmen. Vi är flera från kontoret som kan spela instrument, och på senare tid har fler från kontoret börjat våga vara med. I bandet får alla chansen att välja en låt de gillar och tillsammans gör vi den till en reggaehit!

reggaebandet-gonzalo

13:00 - Tid med kund

På eftermiddagen har jag möte med kund. Det är extra kul att träffa dem på plats eftersom man lär sig mycket om deras verksamhet och varför just det som du jobbar med är så viktigt. Bra kommunikation med och god kännedom om kund är bra även för oss utvecklare. Det ger en bättre insyn och ett syfte med det man utvecklar.

16:00 - Intern avstämning

Efter mötet är det lagom med en fika. Här passar jag på att prata och umgås med mina kollegor. Det kan hända att man tar en kort promenad eller sitter en stund i solen på takterrassen.

Vi brukar ha korta avstämningar i projekt-teamen. Om vi är flera utvecklare i samma projekt är det bra att gå igenom de hinder eller ärenden som finns på agendan. Vi bokar rum och tar fram vårt planeringsverktyg och går igenom dessa uppgifter. Alla är aktivt med och bidrar till projektet.

gonzalo-lunch-and-games

18:00 - Dagen slutar

När arbetsdagen lider mot sitt slut brukar jag kolla ifall det finns några nyinkomna mejl som behöver besvaras. Jag gör också rent mitt skrivbord innan jag går hem.

Många gånger så stannar flera av oss och spelar FIFA, kortspel eller bara umgås i loungen. Speciellt på fredagar då vi har AW med goda drinkar och roliga spel. Då brukar jag stanna kvar och avslutar arbetsveckan på gott humör!

_Just nu söker vi en .NET-utvecklare. Kanske är du min nya kollega? Läs mer om rollen <a href="https://jobb.cloudnine.se/jobs/1727-net-utvecklare" target="blank">här</a>. 🤩

More interesting news