Skip navigation
News / 11 Apr 2019

Cloud Nines husreggaeband Babylon Nein

Till en början var vi ett gäng här på Cloud Nine som tog med några instrument till kontoret och började spela lite sporadiskt i olika konstellationer, då och då. Det gjorde att vi fick upp intresset, och i samband med att det bestämdes att vi skulle spela på sommarfesten så blev vi lite mer skärpta.

Nu har vi intagit källaren där vi repar en timme under lunchen varje onsdag. Just nu är vi 8 personer som är med i bandet och medlemmar tillkommer allt eftersom fler musikintresserade personer anställs. Borträknat ett gitarrgeni, så är alla lagom duktiga och vem som helt på kontoret som är taggad på rock'n'roll-livet är välkommen att vara med.

Bandet består, som dom flesta band, av gitarr, bas, trummor, piano/synth och sång. Men vi har även en imponerande blåssektion innehållande trumpet, saxofon och klarinett. Ibland får någon feeling och plockar upp dragspelet som adderar lite folkmusik-känsla till baktakten. Några av oss gillar att spela olika instrument så det är inte ovanligt att den som spelade gitarr på en låt hoppar över till piano eller klarinett på nästa.

Källaren är inte fy skam, men nu har vi hittat en ordentlig replokal inte långt från kontoret som vi kommer att byta upp oss till. Så det är inte långt kvar tills vi slår Bob Marleys publikrekord på Gröna Lund.

Det är riktigt kul att kunna dra igång aktiviteter och göra annat än jobbrelaterade saker med sina grymma kollegor. Att repa på luncher när alla är på plats på kontoret gör det möjligt för många av oss, som inte har så mycket tid över efter jobbet, att vara med.

Jah bless.

Daniel Meyer

More interesting news