Skip navigation
News / 15 Dec 2017

Cloud Nine blir Vålamagasinets nya digitala partner

Vålamagasinet, känt för att sälja kvalitetsmöbler från ledande leverantörer och formgivare, har skrivit avtal med digitalbyrån Cloud Nine för att växa sin digitala närvaro genom utveckling av en ny e-handel baserat på Litium.

<a href="https://www.valamagasinet.se/" target="_blank">Vålamagasinet</a> grundades redan 1896 och har idag ett sortiment som består av ca 150 välkända varumärken där alla produkter valts med omsorg. Syfte med webbplatsen är att stödja tillväxtmålen, attrahera målgruppen och öka konvertering. Siten ska också förenkla bild- och produkthanteringen med Litiums PIM-system.

Vålamagasinets vision är att skapa en inspirerande butik med ett brett och spännande sortiment vilket också kommer att återspeglas i utvecklingen av den nya plattformen.

vålamagasinet

Vålamagasinet är som företag, fullt av fantastisk historia och produkter. Det är en stor förmån för oss som byrå att få applicera det på deras nya e-handel. Att Vålamagasinet inte bara ser till de traditionellt hårda värdena, utan även värnar om sin historia och sina formgivare, gör vårt jobb så mycket roligare. Fokus ligger snarare på att förmedla en känsla av deras fantastiska produkter och formgivare än pris och kampanjer. Vi vill att det ska reflekteras på webben precis som när man går runt i deras butik. Den nya e-handeln en plats där man kan inspireras och få en känsla av helheten varför man ska välja Vålamagasinet” säger Gustaf Arp, KAM på Cloud Nine.

Thommy Grape, CIO på Vålamagasinet kommenterar: “Vi lanserade vår första e-handel 2014 och har sedan dess haft en mycket positiv försäljningsutveckling, men vår nuvarande plattform klarar inte den ambitionsnivå och affärsmål vi har för framtiden. När vi påbörjade sökandet efter ny plattform och samarbetspartner kom vi bland annat i kontakt med Cloud Nine där vi redan vid första mötet kände att det fanns en mycket god chans till perfect match. Vi blev förvånade över Cloud Nines känsla och pricksäkerhet kring att snabbt identifiera essensen i vårt varumärke vilket är den viktigaste ingrediensen för ett framgångsrikt projekt. Nu kavlar vi upp ärmarna tillsammans med teamet på Cloud Nine och skapar den givna platsen att inspireras av form och design.

More interesting news