Nyheter / 2 september 2020

Cloud Nine och Lifebutiken nominerade i Svenska Designpriset

Cloud Nine är tillsammans med Lifebutiken, Nordens ledande hälsokedja, nominerade i Svenska Designpriset 2020 i kategorin “Digitalt - E-handel”.

Svenska Designpriset är en prestigefylld tävling för alla som arbetar inom grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden. Syftet med tävlingen är att främja och utveckla svenska design och kommunikation, och vinnaren koras genom jurybedömning och röster från svenska folket.

Lifebutiken bjuder besökaren på en balanserad mix mellan produkter, rådgivning och inspiration. Genom ett genomgående shop-in-shop-tänk, en tydlig menystruktur och sidor med lättnavigerade ingångar hittar besökaren enkelt i det stora utbudet bestående av över 8000 produkter.

Lifebutikens e-handel

Camilla Sundberg, Creative Director på Cloud Nine, säger:

"Med den nya e-handeln ville vi lyfta och dela den samlade kunskap som finns runt om i Lifebutikens 345 butiker. Därför har stor vikt lagts vid att låta personal rekommendera produkter, en riklig mängd artikelsidor har fyllts med enhetliga bilder, inspirerande texter och relevanta produkter, samt en hjälpande personlig chatt som finns tillgänglig vid behov. Genomgående på siten, tar man höjd för små detaljer och lyfter USPar för varje enskild produkt. Vi är otroligt stolta och glada för denna nominering i Svenska Designpriset."

Lifebutiken e-handel resultat

“Lifebutiken.se har nu fått en visuellt tilltalande och stabil plattform som gör att vi kan presentera våra produkter på ett effektivare och mer säljande sätt. Den nya e-handelsplattformen är både funktionell och estetiskt tilltalande insvept i ett inspirerande, skönt och grönt flöde. Vi har nu verktygen som möjliggör att ge våra kunder en bättre köpupplevelse online”, säger Jacob Bernhardtz, Interim E-commerce Manager på Life.