25 november, 2016

Att välja rätt betalleverantör

Att välja rätt betalleverantör kan vara helt avgörande för din affär. Hela 38 % har svarat i en undersökning från Dibs att de avbrutit ett köp enbart för att betallösningen inte uppfyllde deras behov. Samtidigt är beslutet ett av de allra svåraste att ta. Valmöjligheterna är idag oöverskådligt många.

Läs hela posten

11 november, 2016

Camilla Sundberg ny AD på Cloud Nine

Cloud Nine stärker UX-teamet med ny Art Director, Camilla Sundberg. Camilla kommer senast från byrån Ottoboni i Malmö där hon bland annat har arbetat med kunder som Subaru, BRIO och Com Hem Företag. Innan dess jobbade Camilla med en liknande roll på den Köpenhamnsbaserade webbyrån Vertic.

Läs hela posten

22 november, 2016

Utmanande och lärorikt uppdrag hos kund

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om hur det är att arbeta ute hos kund i ett längre uppdrag som konsult. Samtidigt som man lämnar kontoret och sina kollegor bakom sig, så vill jag även belysa att det är ett tillfälle att få nya erfarenheter och träffa nya människor.

Läs hela posten

28 oktober, 2016

Digital video växer och blir allt större

Idag har vi kraftfullare datorer och snabbare bredband än tidigare vilket gör att rörlig bild blivit alltmer tillgängligt på nätet. 2015 intervjuades 3 000 internetanvändare av Internetstiftelsen i Sverige, och 45 % av dem tittar på film eller video online minst en gång i veckan jämfört med 2014 (+15%).

Läs hela posten

24 oktober, 2016

Framgångsfaktorer för ett lyckat intranät

I början av oktober hade vi på Cloud Nine ett frukostseminarium om faktorer för att planera eller bygga framgångsrika intranät. Genom åren har vi på Cloud Nine utvecklat åtskilliga intranät för en mängd olika företag och organisationer, både i privat och offentlig sektor. I seminariet utgick vi från några av de vanligaste frågeställningarna och hur man bör bemöta dem.

Läs hela posten

23 september, 2016

Hygglo är finalist i InUse-Awards 2016

I veckan blev vår kära kund Hygglo nominerad som den första av 10 finalister i inUse Award 2016. Superroligt tycker vi, såklart! InUse Award lyfter fram svenska digitala lösningar som gör användarnas vardag enklare och roligare. Fokus ligger på användarbarhet och hela upplevelsen istället för enbart på utseendet.

Läs hela posten

19 september, 2016

Min UX-praktik på Cloud Nine

Tiden går snabbt när man har roligt - och det är just vad jag haft min första månad här på Cloud Nine. Jag heter Niklas Lindohf och gör min första av två praktikperioder här, som UX-designer. När jag inte lär mig det mesta som har att göra med att skapa rätt design till rätt användare i mestadels webb går jag en utbildning som heter Förpackningsdesign på Nackademin. Och kollar på en hel del fotboll – gärna tillsammans med lite god öl.  

Läs hela posten

16 september, 2016

Ett digitalt wake up call från Almedalen

Almedalsveckan, tidigare kallad Politikerveckan i Almedalen startade 1968 när Olof Palme (s) talade från ett lastbilsflak vid Kruttornet intill Almedalen. Det har tidigare varit en politisk mötesplats men med åren förändrats och är nu även en hubb för företag och organisationer att träffas och nätverka, utbyta kunskap och idéer. Naturligtvis finns det en hel del inofficiella mötesplatser också, ofta med rosévin som gemensam ingrediens.

Läs hela posten